MENU

Zoals ik al in een eerdere blog schreef bestaat de Emiraten uit zeven steden. In deze blog neem ik jullie mee naar het mooie en rustigere Abu Dhabi wat voorziet van prachtige stranden.

Abu Dhabi is het rijkste emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten en tevens de hoofdstad van de Emiraten. Dankzij de olie-inkomsten de afgelopen decennia heeft men van Abu Dhabi een welvarende stad kunnen maken. Vanuit Dubai rijd je binnen anderhalf uur naar Abu Dhabi.

Wat te doen in Abu Dhabi

Tijdens je bezoek aan Abu Dhabi mag je bezoek aan de Sheik Grand Moskee niet ontbreken. De entree tot de moskee is gratis en er wordt van de bezoekers verwacht dat zij zich aan een aantal regels houden. Zo moeten vrouwen een lange broek of rok tot de enkels dragen, geen doorschijnende kleding dragen en een hoofddoek dragen. Ook mannen mogen geen korte broeken dragen of shirts zonder mouwen. Een bezoek aan de moskee is zowel overdag als in de avond aan te raden. Voor niet moslims is de prachtige Sheikh Zayed Grand Moskee, op de vrijdagmorgen na, elke dag geopend vanaf 9 uur in de ochtend tot 10 uur in de avond.

De entree tot de moskee is gratis en er wordt van de bezoekers verwacht dat zij zich aan een aantal regels houden. Zo moeten vrouwen een lange broek of rok tot de enkels dragen, geen doorschijnende kleding dragen en een hoofddoek dragen. Ook mannen mogen geen korte broeken dragen of shirts zonder mouwen. Een bezoek aan de moskee is zowel overdag als in de avond aan te raden. Voor niet moslims is de prachtige Sheikh Zayed Grand Moskee, op de vrijdagmorgen na, elke dag geopend vanaf 9 uur in de ochtend tot 10 uur in de avond.

Stap binnen in de prachtige tuinen en het paleis van Qasr Al Watan, het presidentiële complex in Abu Dhabi. Krijg een uniek inzicht in het Arabische erfgoed en de leidende principes die de geschiedenis en toekomstvisie van de Verenigde Arabische Emiraten. Het presidentiële complex heeft pas in maart 2019 zijn deuren geopend. De entree bedraagt ongeveer €8 p.p

 

Genieten van een lekkere lunch terwijl je uitkijkt over over Abu Dhabi is mogelijk bij het Observation deck 300. De kosten bedragen €20 p.p tenzij je verblijft in het Etihad towers hotels dan is deze gratis.

Tegenover de Etihad towers bevindt zich het Emirates Palace, het enige hotel in Abu Dhabi wat zich een zeven sterren hotel mag noemen. Benieuwd naar hoe het is om een eigen butler te hebben? Laat je betoveren en laat je voor een dag volledig in de watten leggen. Onze review over dit hotel vind je hier.

 

Uitzicht vanuit Observation Deck 300 over het Emirates Palace

 

Geniet weg op de mooie stranden op Yas Island en/ of loop langs de Boardwalk van de Corniche Road. Aan het einde van de Corniche, op de Breakwater, nabij de Marina Mall en het Abu Dhabi Theatre, ligt Heritage Village. Dit openlucht museum ligt op een smalle landtong en laat door middel van een reconstructie zien hoe de bevolking van Abu Dhabi ruim 50 jaar geleden leefde voordat de olie de rijkdom bracht.

 

 

Extra tip: mocht je je hotels via booking.com boeken, dan ontvang je rond de geboekte datum een mail van booking met “ontdek de bezienswaardigheden in Abu Dhabi”. In deze mail staan leuke kortingscodes die je kunt gebruiken, vaak is het online kopen van je tickets ook goedkoper als ter plaatse.

Uiteraard zijn er nog meer bezienswaardigheden in Abu Dhabi, dus mocht jij je reis willen naar Dubai willen combineren met Abu Dhabi en voorzie jij graag van goed advies? Neem dan contact met ons op middels het contactformulier. Wij helpen je graag!

CLOSE