MENU

Over de hele wereld zijn er zes Disneyparken te vinden waarvan wij Anaheim, California, en Orlando al met Vajènn bezocht hebben. Sinds Vajènn in Anaheim een show van Mickey Mouse gekeken heeft, is ze een groot Mickey fan geworden. Om deze reden besloten wij dan ook een trip naar Parijs te boeken, zodat ook dit park afgestreept kon worden. De Disneyparken in Hongkong, Tokio en Shanghai blijven dus op onze bucketlist staan!

Nadat Vajènn er weken naar uit had gekeken, was het eindelijk zover. Via de Disneysite hebben wij een verblijf bij het nieuwe Centerparcs, Village Nature Paris, geboekt met inclusief twee dagen toegang tot beide Disneyparken en gratis parkeren. Het fijne hiervan is dat je ook nog eens eerder toegang hebt tot het park (8.30u ipv 10u) en later het park uit mag (22u ipv 20u). Ook de 25% korting op ons verblijf en €200 zakgeld te besteden bij alle shops en restaurants in de Disneyparken is mooi meegenomen.

Walt Disney Studios

Om 12.30uur komen we aan bij Village Nature Paris. Wat ons direct opvalt is dat het een groot, hip en modern park is. Ik vind vaak de meeste parken al zo verouderd en de kamers zo schraal waardoor ik zelf geen enorm fan ben van Centerparcs, dit in tegenstelling tot Pascal. Echter spreekt dit park mij direct aan. We halen onze magic pass voor Disney op bij de receptie en rijden gelijk door naar de Walt Disney Studios. In dit park ontdek je de geheimen achter de meest magische scènes van Disney films en televisie. Je beleeft hoe animatie tot stand komt.

Wanneer we hier aankomen zien we Goofy staan, we besluiten om maar direct in de rij te gaan staan voor een foto. Vajènn lijkt even zenuwachtig te zijn, maar zodra ze dichterbij komt ontspant ze zichtbaar en krijgt Goofy weliswaar een high five en een kus. Hierna waarderen we onze gift card op met €200 en gaan we het park verkennen. Het is regenachtige dag en een aantal attracties zijn gesloten, waardoor we voornamelijk shows gaan bekijken. Vajènn loopt letterlijk dansend door het park rond en heeft een lach van oor tot oor. Hierdoor vergeten we de regendruppels en genieten we met volle teugen van deze heerlijke dag.

Aan het begin van de avond gaan we naar het Disneypark toe om hier de vuurwerkshow te bekijken en nog wat rond te lopen. Het is zó mooi om te zien hoe alle Disney sprookjes op het kasteel worden afgespeeld dat ik er gewoon brokken van in mijn keel krijg. Ik ga even terug in de tijd, de kinderjaren flitsen in mijn ogen voorbij en ik voel me toch een beetje emotioneel. Emotioneel in de zin van mooie herinneringen en hoe mooi het leven eigenlijk is. Sprookjes waar je als kind mee opgroeide, mag je nu zelf vertellen aan je eigen kind(eren).. dat is toch bijzonder!

Disneyland Park

Vandaag gaan we extra vroeg naar het park toe zodat we optimaal van het Disneyland Park kunnen genieten. Wanneer we om 08.30 uur aankomen kunnen we onze auto vooraan parkeren en zo doorlopen. Wat is dit een fijne aankomst! Al gauw zien we Donald Duck staan en ook nu sluiten we aan in de rij om op de foto te gaan. Echter neemt Donald alle tijd voor zijn fans en maakt hij er een echte show van, met als gevolg dat we al snel een half uur in de rij staan en Vajènn er klaar mee is. We besluiten uit de rij te gaan en gaan op zoek naar Mickey, want hier zijn we immers voor gekomen. We zijn de eerste in de rij, maar moeten nog even wachten totdat Mickey er is. Ondertussen is het alweer begonnen met regenen en staat er een behoorlijke frisse wind vandaag. Ik trek Vajènn nog een extra setje kleding aan zodat ze het niet te koud krijgt. Om 10 uur is het dan zover, onze ontmoeten met Mickey. Mickey wachtte Vajènn met open armen op, ze werd beladen met kusjes en gaf Mickey ook een heleboel kusjes. Ondanks we zelf foto’s gemaakt hadden, hebben wij met onze giftcard een foto van Vajènn en Micky laten afdrukken en deze nu ingelijst.. deze foto gaat nu overal mee naar toe want oh wat is ze trots. Sinds dit moment staat Vajènn er elke morgen mee op “Mickey lief mama, Mickey kus gegeven mwah mwah mwahhh”. 

Je snapt wel dat alle activiteiten die we deze dag bezochten niet opwogen tegen de ontmoeting met Mickey Mouse! 

Village Nature Paris

Onze laatste dag hebben we rondgebracht bij het park. Het park is van vele gemakken voorzien zoals een boerderij, een buitenspeelpark, een strand, een meer met wateractivteiten, een van de grootste zwemparadijzen van Europa en allerlei andere (sportieve) activiteiten. Gelukkig schijnt vandaag het zonnetje waardoor we het park kunnen verkennen en zijn het erover eens dat we deze laatste dag te weinig kunnen genieten van het park en we graag nog eens met fijnere temperaturen terugkomen. Voor vandaag besluiten we te gaan zwemmen en niet al te laat terug te gaan rijden, want van twee dagen door de Disneyparken rond slenteren word je ook moe.

Het Aqualagon waterpark bestaat uit een indoor en outdoor gedeelte. Het indoor gedeelte is 9000 m2 groot. Het gebouw met de typische pyramide steekt ver boven de andere gebouwen uit en is een uniek herkenningspunt in het park en ver daarbuiten. In dit enorme gebouw bevinden zich onder andere zeven glijbanen, een golfslagbad, jacuzzi’s en een wildwaterrivier met opspuitend water, waterkolken, watervallen, geisers, bubbelzones en andere spannende waterpret. In het gebouw bevinden zich ook sauna’s en hammamruimtes. De top van het gebouw is bereikbaar via een wandelpad dat je tot bovenin leidt, van waaruit je het hele gebouw kunt overzien maar ook kunt uitkijken over het hele gebied van Villages Nature.

Wil jij nou ook gebruik maken van de aanbieding waar wij van hebben geprofiteerd? Boek van voor 24 april 2019 en beleef een Magische tijd in Disneyland Parijs via de volgende link: https://www.disneylandparis.com/nl-nl/aanbiedingen/aanbieding-disneyland/

Comments
Add Your Comment

CLOSE