MENU

Wat kun je verwachten

Gesproken Taal: Arabisch is de taal die gesproken wordt in de Verenigde Arabische Emiraten, echter wordt Engels ook vrijwel door iedereen gesproken.

Munteenheid: Dirham (AED).

Beste tijd om te bezoeken: De beste tijd om Dubai te bezoeken is van November tot maart, ofwel het winterseizoen. Het is dan gemiddeld tussen de 25 en 30℃. In de zomer is Dubai veel te warm, het is dan rond de 50℃.

Kledingvoorschriften: Ondanks Dubai erg populair en verwesterd is , is het belangrijk om rekening te houden met de kledingvoorschriften. Bij religieus gebouwen, moskeeën en overige openbare gebouwen geldt dat zowel mannen als vrouwen de schouders en knieën bedekt moeten zijn.

Vervoersmiddel: Wij kiezen er altijd voor om een auto te huren. Deze kan je afhalen bij Dubai Airport en zo kun je gaan en staan waar je wilt aangezien de meeste dingen wat verder uit elkaar liggen dan je wellicht verwacht. Een volle tank heb je overigens al voor 12 euro. Je kunt natuurlijk ook voor een taxi kiezen of het openbaar vervoer kiezen.


Wat te doen in Dubai

Ga naar de woestijn. Boek een safaritrip en verken de woestijn in Dubai. Een ritje op de kameel, sandboarden en een barbecue is hierbij ingegrepen. Tijdens het eten kun je shisha roken en een tanoura- en buikdansshow bekijken.

Verken Dubai met de hop-on bus. Een handige en snelle manier om de bezienswaardigheden in Dubai te bezichtigen. Je kunt tickets voor 24 of 48 uur afnemen en verschillende routes hiermee afleggen. Ook krijg je met je ticket toegang tot het Dubai Museum (let op: op vrijdag gesloten) en de Lost Chambre, het aquarium in het Atlantis Hotel.

Ga naar de top van de Burj Khalifa. Met een totale hoogte van 828 m is de Burj Khalifa het hoogste gebouw in de wereld sinds de opening in 2008. In een razend tempo ga je met de ligt naar de 124e verdieping, met de trap kun je zelfs nog een verdieping hoger komen. Wij adviseren om vooraf je ticket te boeken om lange rijen te voorkomen. De prijzen van je ticket zijn afhankelijk van het tijdstip van je bezoek. Twijfel je of je overdag of in de avond de Burj Khalifa moet bezoeken, boek dan gewoon beide!

Shoppen. In Dubai is er aan shoppingmall geen gebrek. De meest bekende zijn de Dubai Mall en de Emirates Mall.

  • De Dubai Mall is met een vloeroppervlakte van ruim een half miljoen vierkante meter de grootste ter wereld. In deze shoppingmall bevindt zich het Aquarium & Underwater Zoo, VR Park en zelfs een ijsbaan.
  • De Emirates Mall. In deze shoppingmall bevindt zich Ski Dubai. Behalve skiën of snowboarden kun je hier ook naar de pinguïns toe. Tijdens een 40min durende ontmoeting heb je de kans om exclusieve interactie met de pinguïns te ervaren.
  • Dubai Outlet Mall. In deze mall zijn meer dan 240 winkels en meer dan 1200 merken met 30% tot 90% korting.

Bezoek de Dubai fontein. Na je bezoek aan de Dubai Mall en/of Burj Khalifa, is dit het perfecte moment om de fontein show te bekijken. Deze show is officieel de grootste en duurste fonteinshow ter wereld en één van de populairste attracties in Dubai. De show begint elke avond om 18.00uur en om het half uur plaats tot 23.00 uur.

Geniet van de Souk Madinat Jumeirah. Dit staat ook wel bekend als “Little Venice” van Dubai en is absoluut onze favoriet. Wij starten graag de ochtend hier op met een heerlijk ontbijtje en maken daarna een kleine boottocht hier. Voor een paar euro vaar je twintig minuten in een traditionele abra boot rond door de vele kanalen die het complex rijk is, absoluut een aanrader.

Bezoek Dubai Marina. Maak met de yellowboat een boottocht van ruim een uur richting de bekendste archipels van de stad: Palm Jumeirah Atlantis the Palm en de Burj al Arab.

Ga naar Dubai Frame. Dit opvallende gebouw is geopend in 2018 en bestaat uit twee torens van 150 meter hoog met daartussen een 93 meter lange brug die volledig van glas is. Je hebt hier een schitterend panoramisch uitzicht over zowel het oude gedeelte als het moderne gedeelte van Dubai.

Bezoek de Dubai Garden Glow. Dit is één van de grootste verlichte themaparken van de wereld.

Ga naar het strand. Het Jumeirah Beach is absoluut het mooiste strand gezien je hier uitzicht hebt op de Burj al Arab.

Bezoek één van de waterparken. Dubai beschikt over diverse waterparken.

  • Aquaventure: Het grootste waterpark van Dubai met als thema de verzonken stad Atlantis. Op het park zelf heb je de zogenaamde ‘Shark Attack’, waarbij je op een drijvende band tussen de haaien en andere vissen dobbert. Tegen betaling kun je roggen voeren, spelen met dolfijnen, zwemmen met dolfijnen of het water in gaan met zeeleeuwen.
  • Wild Widi: het eerste grote waterpark dat in Dubai de deuren opende, met een prachtig uitzicht op de Burj al Arab.
  • Lagunapark: Een vrij nieuw waterpark aangelegd bij het project La Mer, aan de kust van Dubai. Het is kleiner en goedkoper dan Wild Wadi en Aquaventure.
  • Legoland: Een waterpark dat zich vooral richt op gezinnen met kinderen tussen de 2 en 12 jaar. Hier kunnen kinderen niet alleen spelen en nat worden, maar ook nog wat leren.

Uiteraard is er nog veel meer te doen in Dubai. Ben jij nieuwsgierig geworden naar een vakantie in Dubai en kan je hier hulp bij gebruiken? Wij helpen je graag! Vul het formulier onder reisadvies in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Comments
Add Your Comment

CLOSE