MENU

Een klein uitsteekseltje van het Arabische Schiereiland, een minilandje tussen Saudi-Arabië en Iran: Qatar is op de kaart makkelijk te missen. Het is niet de eerste plek waar mensen aan denken als reisbestemming, maar nu er meerdere lange-afstandsvluchten via de Midden-Oosterse luchthaven gaan is een aantal dagen in Doha absoluut de moeite waard.

Dompel je onder in cultuur

Proef cultuur tijdens je bezoek in Doha en bezoek de volgende culturele plekken:

  • The Pearl: is een groot kunstmatig eiland met twaalf kleinere eilanden in de vorm van een Parelketting, voor de kust van Doha. Naast torengebouwen met appartementen is er ook een imitatie van Venetië gecreëerd met een kopie van de Rialtobrug.
  • Museum of Islamitische kunst: het museum is gelegen aan het zuidelijkste puntje van de baai en heeft een fascinerende collectie in een opvallend modern gebouw. Het is alleen al vanuit een architectonisch oogpunt de moeite waard.
  • Museum of Qatar en Aquarium: het museum zal geopend worden in maart 2019. Het museum heeft een innovatief ontwerp geïnspireerd op een woestijnpaleis en groeit organisch rond het oorspronkelijke 20e eeuwse paleis van Sheikh Abdullah Bin Al Thani.
  • Katara Cultural Village: een nagebouwde Arabische stad inclusief amfitheater. Het spartelt hier van het goud en de locatie is werkelijk waar prachtig. Ook rijdt er treintje rond waarin kinderen voor een paar Qattarie 5 minuten vermaak hebben.
  • Pearl Monument: het grootschalige sculptuur van een zeeschelp met een parel is een artistieke herinnering aan de vroegere identiteit en welvaart van Doha als een haven met parelduikers. Rondom het monument zijn dan ook veel juweliers te vinden die parels verkopen.
  • Al Koot Fort: werd herbouwd in 1927 nadat het was verlaten door de Ottomanen. Het was oorspronkelijk gebouwd om te dienen als een politiebureau in 1880 en daarna werd het gebruikt als gevangenis in 1906. Qatari traditionele handwerk, producten en foto’s van het dagelijks leven met illustraties zijn gehuisvest in het fort.

Ga shoppen

Aangezien de temperaturen vaak erg hoog liggen in Doha is het fijn om in de airco te kunnen shoppen. Een bezoek aan de Villagio Mall, naast het sportpark Hamad bin Khalifa en de Aspire Tower, zal je doen glimlachen. Maak een tochtje in de Venetiaanse gondel langs de dure juweliers en Westerse Outletwinkels. Ook de City Mall en de Mall of Qatar zijn zeker een bezoekje waard.

Bezoek in de avonduren een traditionele markt in de oudere delen van de stad, zoals Souk Waqif. Eet tussen de locals en loop een rondje over de roof- kamelen- en vogelmarkt. Heel zielig om te zien, maar ook dit hoort bij het leven in Doha.

Strek je benen

Als je de stad bezoekt tijdens de mildere maanden, oktober tot april, is een wandeling rondom de baai tijdens zonsopgang aan te raden, deze is namelijk echt magisch. Voor het beste uitzicht begin je aan het zuidelijke einde van de hoefijzervormige Corniche en loop je richting West Bay. Wanneer de zon achter de horizon zakt en de lichten van de stad feller worden, herinner jezelf er dan aan dat je technisch gezien nog steeds in het midden van een woestijn staat.

Hoteltips

Wij kiezen er altijd bewust voor om te starten met een simpel hotel waar we gratis kunnen parkeren (handig als je een auto huurt) en die op een fijne locatie ligt zodat je ook te voet je omgeving kunt verkennen. Wanneer je hele dagen op pad bent, ben je vaak pas in de avonden bij je hotel waardoor wij niet meer nodig hebben dan een goed bed. Het Best Western Doha Hotel is hiervoor een geschikt hotel.

Mocht je wat meer van luxe houden dan is het Banana Island Resort Doha by Anatara in onze ogen hier het meest geschikt voor. Het resort bevindt zich op 20 minuten met een luxueuze veerboot van Doha. Het resort beschikt over een privéstrand van 800 meter lang, de Anatara Spa, 9 eetgelegenheden, een bioscoop en een lagunazwembad en is erg gezinsvriendelijk. Je kunt hier verblijven in standaard kamers tot aan huisjes boven het water. Jij bepaalt dus zelf hoe luxe jouw vakantie wordt!

Comments
Add Your Comment

CLOSE