MENU

 Wat kun je verwachten

  • Gesproken Taal: Arabisch
  • Munteenheid: De Jordaanse Dinar (JOD).
  • Beste tijd om te bezoeken: van april t/m mei en van september t/m november.
  • Kledingvoorschriften: Vrouwen kunnen het beste jurken of broeken dragen tot minstens op de knie en bedekte schouders.
  • Vervoersmiddel: een huurauto is de fijnste manier om Jordanië te verkennen.

Wat te doen in Jordanië

Na de vliegreis kom je aan in de hoofdstad Amman. Wij zijn na aankomst in Amman gelijk doorgereden naar ons hotel aan de Dode zee en wij zijn hier weer aan het einde van onze reis geëindigd. Het plan was om het Romeinse theater en de Citadel van Amman, waar ruïnes van de Tempel van Hercules te vinden zijn, te bezoeken. Echter waren wij het autorijden aan het einde van onze rondreis wel beu en wilden we in alle rust Pascal zijn verjaardag vieren. Het enige wat wij over Amman kwijt kunnen is dat het vooral erg druk is in het verkeer.

Blijf drijven in de dode zee

De Dode Zee is het laagst gelegen punt op aarde wat het al meteen een bijzondere plek maakt om te zijn, het meer ligt op 425 meter onder zeeniveau en is dus één van de meest bijzondere natuurverschijnselen in het Midden-Oosten. Het heeft de naam ‘Dode Zee’ gekregen omdat er helemaal geen vissen of andere dieren in het water leven, dat komt door het zoutgehalte van 33%. Zonder moeite blijf je dus op het water drijven. Tip: neem wel zwemschoenen mee en blijf niet langer dan 15 minuten in het water. Aan de Dode Zee vind je ook Wadi Mujib, een mooie canyon waar je door het water kan lopen tussen de enorme oranje rotsen.

Breng een bezoek aan Jerash en het Aljoun Castle

Jerash wordt beschouwd als één van de belangrijkste Grieks-Romeinse-Byzantijnse steden in het Midden-Oosten. Je vindt hier de boog van Hadrianus, de tempel van Artemis, het forum vindt en een plein omringt door 160 Ionische zuilen. De overblijfselen van de eeuwen oude stad zijn heel indrukwekkend. Een kilometer of 20 verder is het Aljoun castle, dit is een 12-eeuws islamitisch kasteel gebouwd op de overblijfselen van een historisch klooster.

 

Ga de bergen in

De Mount Nebo is een religieuze pek aan de rand van de Jordaanvallei en is voor zowel Christenen, Joden en Moslim een belangrijke plaats. Volgens de Bijbel zou Mozes voordat hij stierf hebben uitgekeken over het Beloofde land met in de verte de Bijbelse plaatsen Bethelehem, Jeruzalem en Jerincho. Via de oude Kings Highway rijd je dwars door de hooglanden van Jordanië door naar de Grand Canyon. Hier bevinden zich meerdere stops, waaronder twee viewpoints, de wadi mujib dam en de wadi-al-mujib kloof.

 

Vervolg je weg over de King’s Highway

Verlaat de snelweg om een bezoek te brengen aan Al Karak, dit is een enorm kasteel gebouw van zeven verdiepingen gebouwd op een grote heuvel. Ondanks dat de burcht al meer dan 1000 jaar oud is, is hij over het algemeen nog in goede staat. Vroeger had de stad een belangrijke rol in de kruistochten die over de King’s Highway naar het Heilige land liepen. Maak onderweg nog een mooie stop bij het Shobak kasteel, een ruïne van een kruisvaarders kasteel uit jaar 1115 ook wel op de borden bekend als Montreal, en Little Petra.

Little Petra vs Petra Little

Petra is de kleine en gratis versie van Petra. Net als in Petra fungeert een smalle kloof, van zo’n 325 meter, als toegang tot het dorp. Via trappen kun je omhoog klimmen, waarna je uitzicht hebt over de omringende woestijn. Little Petra wordt door minder toeristen bezocht, maar is absoluut een bezoek waardig en een fijne plek om rustig in rond te dwalen. Petra is met één miljoen bezoekers per jaar absoluut een bekende bezienswaardigheid en is staat op de lijst van de zeven nieuwe wereldwonderen. Deze eeuwenoude stad is midden in de woestijn gebouwd. Petra is een adembenemend mooie plek en hoogstwaarschijnlijk hét hoogtepunt van je reis door Jordanië. De meest indrukwekkende plekken zijn de Siq, de Treasury, het viewpoint op de Treasury, de Royal Tombs en de Monastery. De Treasury is omringd door hoge rotsen maar recht er tegenover vind je de ingang in de rotsen. Deze small kloof, genaamd de Siq, is het pad waardoor je binnenkomt als je Petra gaat bezoeken. De twee mooiste viewpoints bevinden zich op de top van deze kloof en zijn in ongeveer 40 minuten te bereiken. Met een jong kind niet heel handig, dus gelukkig is er ook nog een derde viewpoint. Minder hoog, daardoor ook minder mooi, maar wel de makkelijkste om te beklimmen.

Jeepsafari door Wadi Rum

Als je je een rondreis door Jordanië maakt is de Wadi Rum woestijn één van de highlights van je reis. Verken Wadi Rum met een 4 x 4 jeeptour waarbij je de meest indrukwekkende rotsformaties te zien krijgt. De Wadi Ru woestijn wordt ook wel de “Vallei van de Maan” genoemd. Dit komt omdat dit de enige plek op aarde is waar bijna letterlijk op de toeristen na geen leven voorkomt. Het gebied bevind zich in het zuiden van Jordanië. Een verblijf in de woestijn is een absolute aanrader!

Comments
Add Your Comment

CLOSE