MENU

Na maandenlang aftellen is onze vakantie (drie weken) in de Emiraten voorbij gevlogen. Ditmaal hebben we niet alleen Dubai en Abu Dhabi bezocht, maar ook een aantal andere steden van de Emiraten. Wist je dat het eigenlijk de zeven Emiraten genoemd wordt? De zeven Emiraten bestaan uit Dubai, Abu Dhabi, Sharjah, Ajman, Ras al Khaimah, Fujairah en Umm al-Qaywayn.

Vanwege de warme temperaturen en vooral de hoge luchtvochtigheid is de Emiraten in de zomer niet bepaald favoriet. De gevoelstemperatuur ligt immers tussen de 51-53 graden Celsius. Ondanks dat we dit wisten, was het voor ons geen reden om niet te gaan. Een aantal tips om deze warme zomerse dagen in de Emiraten door te komen:

  1. Ga vroeg in de ochtend of aan het einde van de middag op pad om bezienswaardigheden te bezoeken.
  2. Zorg dat je voldoende water drinkt en een cooltas bij je hebt als je op pad gaat. Oh en het excuus van ijsjes eten is geldig op vakantie!
  3. Kies voor een hotel met een zwembad waar je je een groot deel van de dag kunt vermaken. Bij voorkeur dus geen zwembad op het dakterras.
  4. Neem luchtige kleding mee, maar houd hierbij wel rekening met de cultuur en de normen en waarden die hier gelden.

Om op dit laatste punt in te haken, er is een groot verschil qua kledingvoorschriften in de Emiraten. Het ene deel is al meer verwesterd dan het andere en wij zijn vooral benieuwd hoe lang deze kledingvoorschriften nog zullen blijven gelden. Vier jaar geleden zag je mij echt niet met blote schouders rondlopen. Vorig jaar was er al meer toegestaan en dit jaar heb ik veel jurken aan gehad waarbij mijn schouders zichtbaar waren. Wel zorg ik er altijd voor dat ik een sjaal bij me heb zodat ik uit respect bij religieuze gebouwen deze om kan doen. Wat ons zelf opgevallen is dat er door stelletjes hand in hand gelopen werd. Nu zijn wij sowieso al niet zo van dit laatste, maar dit laat zien hoe de Emiraten aan het verwesteren zijn.

Bij de moskee zelf draag ik een adaya, maar op grote afstand van de moskee kun je dit gewoon dragen.

Wat neem je mee als je drie weken op reis gaat naar de Emiraten?
Ik maak voorafgaand altijd een lijstje waarop ik de vakantiedagen noteer met daarachter welk kledingstuk ik die dag aan trek. Ik doe dit om te voorkomen dat ik teveel kleding mee neem en ik de koffer niet meer dicht krijg. Ik gebruik hiervoor een notitieboekje van Studentendrukwerk waarbij ik zelf de kaft heb kunnen ontwerpen. Uiteraard heb ik deze in de vakantiestijl afgedrukt en bevatten de blaadjes lijntjes om op te schrijven. Het fijne van het notitieboekje is dat deze een hardcover heeft en dus van stevige kwaliteit is en niet zomaar in de koffer verkreukelt, ook de fotokwaliteit blijft bewaart. Een echte aanrader dus en dat voor een kleine prijs! Het leuke is, jij kunt er eentje winnen!

Ik probeer op vakantie kledingstukken zoals rokken meerdere keren te dragen maar dan in combinatie met een andere top. Ook kies ik vaak voor luchtige jurken die je gemakkelijk een tweede keer kunt dragen. In de Emiraten heb je vaak geen wasmachine met selfservice bij de hotels, dus kiezen wij ervoor om wasmiddel in de supermarkt te halen en de kleding in bad uit te spoelen zodat het nog een ronde mee kan. Zorg dus ook voor een sjaal wanneer je kledingstukken hebt waarbij je schouders te zien zijn. Je kunt per locatie prima aanvoelen of je deze nodig hebt of niet, maar het is altijd prettig om deze bij je te hebben ipv met argus ogen te worden aangekeken. Als laatste zorg voor waterschoenen. Met deze temperaturen zijn de tegels gloeiend heet, geen pretje om op blote voeten op rond te lopen.

WINACTIE: WIN EEN NOTITIEBOEKJE IN STIJL VAN STUDENTENDRUKWERK!

Een door jouzelf ontworpen notitieboekje met hardcover met een foto in hoge kwaliteit waarin jij je bezienswaardigheden per dag kunt noteren en er iets over kunt evalueren en waarin jij je lijstjes kunt schrijven! IDEAAL!

Waarom naar de Emiraten?

  • Vooral Dubai is voorzien van een hoop bezienswaardigheden. De hoge gebouwen, de hoeveelheid lichtjes en vooral de luxe maken dat Dubai absoluut een bezoekje waard is. Abu Dhabi is vooral aan te raden vanwege de Sheik Grand Moskee en de fijne stranden die hier te vinden zijn. De andere Emiraten zijn minder bekend, maar misschien juist daarom ook interessant. Plekjes ontdekken die minder toeristisch zijn, maar wellicht nog wel veel mooier. Kortom: er valt genoeg te zien in de Emiraten!
  • De mensen in de Emiraten zijn erg vriendelijk. Het is over duidelijk dat het welzijn van de kinderen hier erg belangrijk is. Overal waar je komt zijn speeltoestellen voor kinderen te vinden en worden kinderen op handen gedragen, wij zouden hier nog wat van kunnen overnemen.
  • Wil je luxe op vakantie, dan ben je bij de Emiraten op het juiste adres. In vergelijking met Nederland, heb je al voor een klein prijsje een 4 of 5 sterren hotel. Wat velen niet weten is dat je al voor gemiddeld €150 per week in een prima 4 sterren hotel kunt zitten. Het is dan wellicht wat minder luxe dan in een 5 sterren hotel, maar het is natuurlijk ook maar net aan jezelf wat voor jou voldoende is en waar jij blij van wordt.

Misschien wel de meest gestelde vraag: wat kost een vakantie naar de Emiraten, met name naar Dubai, nou? Ook dit hangt natuurlijk helemaal van je eigen wensen af. Voor €1000 vliegen wij met z’n drieën naar Dubai toe. Wij kiezen er altijd voor om een auto te huren, hierbij rekening houdend dat we drie koffers en een kinderwagen bij ons hebben. De prijs van een auto is al vanaf €250, maar ook hierbij kunnen natuurlijk je eigen wensen aanpassen. Als laatste natuurlijk nog de hotels. Zoals ik hierboven al aangaf kan dit dus al vanaf €150 per week. De prijzen van eten en drinken liggen iets hoger dan bij ons, mits je naar de supermarkt gaat! De hoogste kosten liggen bij het shoppen. In Dubai zijn zoveel shoppingmalls te vinden, dat je je suf kunt kopen. Goed om te weten is dat deze prijzen een flink stuk hoger liggen dan bij ons. Zo betaal je bij ons voor kinderschoenen bij de Zara bijvoorbeeld €25 en reken je hier al gauw €40 af. De nieuwste Nikes? Leuk, maar ook deze kosten al snel €40 meer dan in Nederland. Kortom: Dubai hoeft dus helemaal niet zo duur te zijn als dat je waarschijnlijk denkt!


Ben jij na het lezen van deze blog enthousiast geworden om op reis te gaan naar Dubai/ de Emiraten, maar weet jij niet waar te beginnen? Wij helpen je graag bij het samenstellen van jouw reis. Neem middels het contactformulier contact met ons op en wij komen zo snel mogelijk bij je terug. Hopelijk tot ziens!

Comments

Super leuk Esther! Die temperaturen van ca 50 graden, dat zou mij echt tegenhouden dus respect voor jullie! Lijkt me wel echt een gave bestemming, dus wie weet ooit!

Groetjes Andrea (@ahs__home)

Leuk geschreven! Ik krijg helemaal zin om ook alvast te beginnen met plannen in zo’n mooi boekje! 😃🤗😍

Super leuk!!! Volgende reisje plan jij😍

Add Your Comment

CLOSE