MENU

Vanuit Nederland is de kans groot dat je aankomt op het vliegveld Queen Alia International Airport, het vliegveld van de hoofdstad Amman. Het is ongeveer 4.5 uur vliegen naar Amman en het vliegveld bevindt zich op zo’n 45 minuten van het centrum van Amman. Ook de stad Aqaba in Jordanië heeft een internationaal vliegveld, genaamd King Hussein International Airport. Het tijdverschil met Jordanië is een uur later.

Wij adviseren om een auto te huren op het vliegveld waarmee je Jordanië kunt verkennen en je niet afhankelijk bent van het openbaar vervoer, deze is namelijk vrij beperkt in Jordanië. De wegen zijn over het algemeen goed te rijden en buiten Amman is het vrij rustig op de weg.

Gezien je hoogstwaarschijnlijk aankomt in Amman, kiezen de meeste er ook voor om hier hun reis te starten. In Amman is namelijk genoeg te beleven. Wij hebben er echter voor gekozen om direct door te gaan naar de Dode Zee aangezien ons hotel zich hier bevond en in Amman te eindigen. De reden hiervan is dat wij tijdens het winterseizoen Jordanië bezocht hebben (31.12 t/m 07.01) en de temperaturen aan de Dode Zee gedurende die periode het meest aangenaam waren. Vanuit het vliegveld was het ongeveer 1 uur en 15 minuten rijden naar de Dode Zee.

Vanuit de Dode Zee zijn wij de eerste drie dagen op pad gegaan. Onze eerste dag is officieel de vliegreis geweest, maar deze zullen we niet meenemen in het programma. Wij zullen ons programma hieronder beschrijven maar niet volledig uitwerken gezien hier meer over te vinden is in onze travelguide.

 

Dag 1: Dode zee – Jerash – Aljoun kasteel

We brengen een bezoek aan Jerash en het Aljoun Kasteel wat absoluut het bezoek meer dan waard is.

Dag 2: Dode zee – Mount Nebo – Citymall Amman

Het beloofd vandaag een lekkere dag te worden met temperaturen van 22℃, dus besluiten we in de ochtend bij het hotel te blijven. We smeren ons lijf in met modder en blijven daarna drijven in de Dode Zee. Tip: scheer je die dag niet en blijf niet langer dan 15minuten in het water.

In de middag rijden we naar Mount Nebo wat ongeveer op een kwartiertje van de Dode Zee gelegen ligt. Vervolgens rijden we door naar Madaba, maar gezien de drukte hier besluiten we om verder te rijden naar de City Mall in Amman om te shoppen en te eten.

Dag 3: Dode zee – Wadi Mujib – Al Karak – Grand Canyon

Vandaag gaan we naar een ander stuk strand aan de Dode Zee waar enorm veel zout ligt, zoek in maps op Dead Sea Beach en je wordt naar een prachtig stukje strand genavigeerd. Onderweg naar dit stukje strand passeer je de Wadi Mujib waar je toffe activiteiten kunt doen. Houd er wel rekening mee dat het van november t/m april gesloten is in verband met kans op overstromingsgevaar. Wanneer je wat fooi geeft worden de poortjes wel voor je open gedaan met toegang tot de Wadji Mujib en kan je de Wadji Mujib bekijken en hier een foto maken. Vanwege het winterseizoen is het alleen niet toegestaan om naar beneden te gaan om door het water tussen de oranje rotsen te lopen.

Na ons bezoek aan the Dead Sea Beach rijden we door naar Al Karak en de Grand Canyon (vier stops waaronder twee uitzichtpunten en de Wadi Mujib Dam).

 

Dag 4: Dode zee – Little Petra

Vandaag verlaten we de Dode zee en gaan we via de King’s Highway naar Petra toe. De meeste kiezen ervoor om meerdere stops te maken gedurende die rit, maar wij hadden ervoor gekozen om op dag 3 al een gedeelte van de King’s Highway af te leggen zodat we in een wat sneller tempo door konden rijden naar Petra. We maken een stop bij Shobak waar we helaas niet naartoe blijken te kunnen en rijden vervolgens door naar het Dana Nationaal park. Het plan was om hier een mooie wandeling te maken, maar helaas liet het weer het niet toe en sneeuwde het flink en doordat we hoog in de bergen zaten konden we door de wolken amper een meter voor ons kijken. We zijn dan ook snel door gereden naar ons hotel bij Wadi Musa, vlakbij Little Petra. Na het inchecken in ons bubble luxotel klaarde het weer wat op en zijn we Little Petra gaan verkennen. Gezien de rust die hier heerst en deze plek toch wat minder bezocht wordt door toeristen, heeft Little Petra een speciaal plekje bij ons verovert.

Dag 5: Petra

We brengen een bezoek aan Petra, het absolute hoogtepunt van Jordanië wat ook wel bekend staat als één van de zeven wereldwonderen. Bij de ingang van Petra kun je per paard of ezel vervoerd worden die je vervolgens 800 meter verder bij de toegangspoort, de Siq, afzetten. Wij hebben ervoor gekozen om zelf te lopen omdat we vonden dat de dieren er niet allemaal even goed uit zagen. Via de siq kom je uit bij bij Treasury. Vanuit hier kun je via verschillende routes bij de viewpoints komen, gezien je hiervoor aardig wat traptreden en kilometers zult lopen is het belangrijk om stevige schoenen aan te trekken omdat alle paden onverhard zijn. Ondanks dat we nog maar een klein gedeelte van Petra gezien hebben, besluiten we om terug te gaan naar de auto gezien het nog een behoorlijke afstand is van Petra naar Wadi Rum en we hier vannacht zullen verblijven. Meer over ons verblijf in Petra kun je hier lezen.

Dag 6: Wadi Rum

Vandaag maken we een Jeeptour door Wadi Rum, op deze manier kunnen we veel verschillende plekken op één dag bezoeken. Je kan ervoor kiezen om mee te gaan met een groepstour of je boekt een privé tour, natuurlijk kost een privé tour je wel altijd meer geld. Tijdens de tour heb je vaak ook nog de mogelijkheid om een stukje op een kameel te rijden en bij elke stop heb je genoeg tijd om foto’s te nemen en te genieten van al het moois. Een tour hoef je niet vooraf te boeken. Je kan bij aankomst in je kamp of in Wadi Rum Village de verschillende mogelijkheden bekijken. Meer over ons verblijf in Wadi Rum kun je hier lezen.

Dag 7: Amman

Onze plannen om het Romeinse Theather en het Citadel te bekijken komen te vervallen gezien  deze dag op Pascal zijn verjaardag viel en hij nog weinig zin had om met de auto op pad te gaan. Als het aan mij had gelegen hadden we zeker nog wat bezienswaardigheden in Amman gepakt, maar de jarige mocht deze dag invullen. Wij hebben genoten van het uitzicht over Amman wat we hadden vanuit onze hotelkamer en zijn nog even gaan shoppen om in de avond het vliegtuig terug naar Amsterdam toe te pakken.

Comments
Add Your Comment

CLOSE