MENU

Hoe gaaf zou het zijn om in het midden van de woestijn te overnachten, in alle rust en even helemaal back to basic te gaan? Geen internet, maar volop tijd voor spelletjes zoals “schipper mag ik overvaren” of een kaartspelletje. Geen luxe hotelkamers voorzien van televisie en een bad, maar gewoon een gave tent met uitzicht op de bergen en onder de sterrenhemel. Juist de qualitytime die je hebt met elkaar zorgen ervoor dat je verblijf bij het tentenkamp Aicha Memories als luxe kan worden ervaren.

Memories Aicha Luxury Camp ligt in Wadi Rum en is enkel met een 4×4 jeep bereikbaar. Na je reservering bij dit tentenkamp, krijg je gegevens van de chauffeur door die je kunt bellen nadat je Wadi Rum Village hebt bereikt. Met een jeep word je opgehaald om na een rit van 15 a 20 minuten  door de woestijn aan te komen bij het tentenkamp. De rit hiernaartoe is adembenemend, maar ook erg frisjes. Met wapperende haren en rond stuivend zand is een sjaal en (zonne)bril ook zeker aan te raden.

Bij aankomst bij Memorie Luxury Camp meld je je bij de receptie, deze ligt aan het begin van het tentenkamp. Vanuit hier loopt het pad twee kanten op, die uiteindelijk weer in een cirkel bij elkaar komen. Je kunt kiezen uit een verblijf in een junior luxe tent of een panoramix luxe tent of suite. Wij hebben ervoor gekozen om een in een junior luxe tent te verblijven. Deze tenten zijn voorzien van een extra groot tweepersoonsbed in het woongedeelte, evenals een eethoek en zithoek, eigen badkamer met een douche en gratis toiletartikelen en een terras buiten. De tenten zien er netjes en verzorgd uit en waren ruim genoeg voor ons als gezin van 3.

Bij het hotel zelf kun je verschillende excursies boeken zoals een jeepsafari door de woestijn, een ritje op de kameel, paardrijden, wandeltochten, sandboarden en nog veel meer. Wij hebben gekozen voor een jeepsafari van 4 uur, meer hierover kun je hier vinden.

Restaurant & Bar

Het tentenkamp is inclusief halfpension. Dit is fijn, want je zit midden in de woestijn en kunt ook nergens naartoe. Zowel bij diner als ontbijt is er een lopend buffet met voornamelijk lokale gerechten. Vajènn is geen liefhebber van rijst en kip, dus voor haar bleef er weinig te eten over. Het was fijn geweest als er ook aan de kinderen werd gedacht en er een frietje of iets meer internationaals te eten was geweest. Gelukkig hebben wij altijd noodles in onze koffer zitten, waardoor wij haar nog noodles te eten konden geven toen we weer bij onze tent waren en zij alsnog met een volle maag kon gaan slapen.

 

Kindvriendelijk

Voor kinderen is er op deze locatie niets te doen. Wat ons betreft had er wel een klein speeltoestel mogen staan waarop de kinderen hun energie kwijt kunnen en even kunnen spelen. Met creatieve spelletjes vermaken de kinderen zich gelukkig ook wel, maar na een half uur “schipper mag ik overvaren” te spelen heb je hier ook wel even genoeg van.

Conclusie

Het verblijf bij Memories Aicha Luxury Camp is zeker een aanrader. De ligging van de locatie is meer dan prachtig en erg rustgevend. Mochten wij Wadi Rum nog eens bezoeken, dan zouden wij zeker terug gaan.

 

Comments
Add Your Comment

CLOSE