MENU

Wanneer je op vakantie gaat naar de Emiraten kan een bezoek aan de woestijn niet ontbreken. Wij hebben al eerder een safaritocht gemaakt naar de woestijn, die overigens echt de moeite waard is om te doen, en twee jaar geleden verbleven wij in Al Ain in een prachtig resort in de woestijn. Stiekem baalden wij ervan dat we vanwege COVID deze zomer niet naar Al Ain konden afreizen zonder PCR test, want er is niets mooiers dan een hotel in arabische styl in de woestijn. Wij kunnen jullie bij deze vertellen dat in Dubai zelf net zo’n mooi pareltje schuilt, namelijk het Babs al Shams Desort Resort

Het luxe 5-sterrenresort Babs Al Shams Desert Resort ligt te midden van de duinen rond Dubai, op zo’n 45 minuten van de internationale luchthaven en centrum van Dubai.
Babs al Shams is gebouwd in de stijl van een traditioneel Arabisch fort. Via de binnenplaatsen met fonteinen, tuinen en stenen steegjes bereik je de kamers die volledig in Arabische stijl zijn ingericht. De natuurtinten van de stenen zorgen voor een warme sfeer en de fijne decoratie maakt de sfeer echt af. De kamer bevat een prachtige badkamer met een mooi knus bad- douche combinatie. Mocht je, net als ik, van fotograferen houden dan is dit absoluut een plek waar je moet zijn om prachtige foto’s te maken! 

Vanwege de vele binnenplaatsen wordt Babs al Shams snel een doolhof, dus note to yourself: onthoud goed hoe je moet lopen! Ook goed om te weten is dat er bij Babs al Shams geen liften zijn en je dus met de kinderwagen de trappen op moet lopen. De trappen zijn smal, lopen rond en er is geen verlichting, kortom niet echt ideaal dus. Mijn advies is dan ook; vraag dan bij het inchecken alvast om een kamer op de begaande grond, tenzij je dit geen probleem vindt natuurlijk.

Babs al Shams heeft drie verschillende zwembaden, waaronder een kidspool, een familypool en een overloopzwembad met uitzicht op de woestijn. 

Je kunt de omliggende woestijn per jeep, te paard of op een kameel verkennen. Inclusief bij je verblijf is een ritje op de kameel (tussen 17-18u). Andere activiteiten ter plaatse zijn boogschieten, valkerij en croquet. Voor de kinderen is er ook een Kids Club aanwezig, grenzend aan het kinderbad.

Verder beschikt het Bab Al Shams Desert Resort – Dubai over 4 restaurants, waar traditionele en internationale gerechten worden geserveerd. Het openluchtrestaurant Al Hadheerah Desert biedt diners in Arabische stijl.

Vlakbij Babs al Shams kun je Love Lake vinden. Dit zijn twee kunstmatig aangelegde meren die samen twee harten vormen. Om de plek extra romantisch te maken vindt je er veel bloemen, bomen en planten. Verder kun je hier verschillende routes door de woestijn afleggen waarbij je verschillende vogels kunt spotten (oa zwanen en flamingo’s) en geiten en herten kunt tegenkomen. 

CLOSE