MENU

In het hoogseizoen naar Dubai, daar zullen de meeste niet zo snel voor kiezen. Gewoonweg omdat het dan een minimum van 40 graden betreft. Wij zijn op zich wel wat gewend qua temperaturen en gezien het ons derde bezoek aan Dubai is, deinzen wij niet weg voor deze temperaturen. Het heeft zelfs voordelen! Het toerisme in juli ligt erg laag en dus liggen de prijzen van de hotels ook lager. Deze kans grepen wij dan ook met beide handen aan en zorgt ervoor dat wij aardig wat hotels na deze vakantie van ons wensenlijstje mogen afstrepen.

Het Emirates Palace Hotel in Abu Dhabi was één van de hotels waar wij graag een keer wilden verblijven. Eerlijk gezegd hadden we deze niet geboekt voor deze vakantie, maar op het laatste moment hebben wij er toch voor gekozen om hier voor één nacht te verblijven. Het Emirates Palace Hotel is maar liefst een 7 sterren hotel. Je wist vast niet dat dit kon, want officieel gezien is het een maximum van 5 sterren, maar het Emirates Palace beschikt over vele extra voorzieningen en mag zich daarom maar liefst een 7 sterrenhotel noemen.

Het Emirates Palace Hotel ligt aan een privéstrand van 1.3km langs de Arabische Golf en kijkt uit zijn eigen natuurlijke baai. De inrichting van mozaïeken van zilver, goud en glas refereert aan de rijke geschiedenis van gastvrijheid van Arabië en biedt het beste van de nieuwe wereld gecombineerd met ouderwetse charme. Je wordt dan ook bij binnenkomt betovert van al het moois, om over de service van dit hotel nog niet te spreken.

Bij het inchecken werden wij warm welkom gegeten middels een drankje naar keuze en verschillende koekjes. Ook kregen Vajènn en ik ieder een roos, waar Vajènn de volgende dagen steeds mee rond heeft gelopen. Terwijl we naar onze kamer werden we uitgebreid ingelicht over de vele services die het hotel te bieden heeft. De faciliteiten omvatten 2 spafaciliteiten, meer dan 40 vergaderzalen, een jachthaven, 2 landingsplatforms voor helikopters, een balzaal die plaats biedt aan maximaal 2500 personen en verschillende luxe winkels en internationale restaurants

Emirates Palace bestaat uit 394 kamers, waaronder 92 suites en 22 residentiële suites . De kamer zijn verdeeld over twee vleugels en een primair centraal gebouw. De penthouse-verdieping heeft zes Liniaal-suites die exclusief zijn voorbehouden aan hoogwaardigheidsbekleders, zoals royalty. Wij kozen voor een kamer met balkon en uitzicht over de zee. De kamers zijn uitgerust met een Ipad Mini en biedt 24-uurs butlerservice. Zo werden wij in onze kamer wederom welkom geheten met een drankje naar keuze en vers fruit. Het Emirates Palace doet echt aan alle verwachtingen boven en verdient naar onze mening dan ook terecht 7 sterren.

Restaurant & Bar

Het Emirates Palace beschikt over 14 eet- en drinkgelegenheden. Je kunt hier genieten van een breed scala aan de beste gerechten van de wereld of van de eersteklas champagne en kaviaar waar de Cavia Bar bekend om staat. Gezien de luxe van het hotel liggen de prijzen hier uiteraard ook erg hoog. Wij kiezen er dan ook graag voor om bij de shoppingmall te gaan eten aangezien wij zelf niet zoveel waarde hechten aan luxe eten. Mocht jij dit wel doen, dan is het Paviljoen een fijne plek om te eten, deze biedt een panoramisch uitzicht op zee.

Wel hebben wij mogen genieten van het uitgebreide ontbijt bij het Emirates Palace. De dresscode in het hotel is stijlvol maar informeel, hier dient dan ook rekening mee gehouden te worden.

Kindvriendelijk

Het hotel heeft 2 grote zwemgedeeltes die onder te verdelen zijn in meerdere zwembaden, waaronder een kinderbad met verschillende glijbanen en een kinderbad met speelmateriaal voor de kleinere kinderen.

Ook kun je fietsen lenen om zo van het ene zwemgedeelte naar het andere zwemgedeelte toe te gaan gezien deze afstand 1 km is, echter kun je er ook voor kiezen om je met de buggy te laten vervoeren. Wij kozen voor dit laatste gezien Vajènn nog wat te klein is om zelf te fietsen.

Op het strand zijn kamelen waar je gratis een ritje over het strand mee mag maken. Ondanks dat wij het eigenlijk zielig vinden voor de kamelen, hebben wij toch een ritje op de kameel gemaakt omdat we dit voor Vajènn wel een bijzondere ervaring vonden. Ze wilde dan ook het liefste nog een tweede keer op de kameel, maar daar hebben we geen gehoor aan gegeven.

Ben jij na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden? Neem dan snel een kijkje op bij Emirates Palace of wil jij graag op vakantie naar Dubai (in combinatie met Abu Dhabi) en kun je hierbij tips en adviezen gebruiken? Neem dan contact met ons op middels het contactformulier.

Comments
Add Your Comment

CLOSE