MENU

De één vindt het reizen met een kleintje helemaal niets, de ander vindt het spannend en houdt het liever op korte vliegafstanden en een kleine groep reist gewoon de wereld rond. Wij behoren tot deze laatste groep en ik krijg dan ook vaak berichtjes van jonge mama’s hoe wij dit doen en dat ze respect voor ons hebben.

Wanneer reizen met een baby
Weet je dat een baby al vanaf 7 dagen na de geboorte kan vliegen? Toch raden veel artsen het reizen op jonge leeftijd af, zij geven vaak het advies om ongeveer 6 weken te wachten met vliegen. Als je naar zulke hoogtes stijgt, kan je baby schade oplopen aan de longen en dat willen we natuurlijk voorkomen. Geloof het of niet: hoe jonger ze zijn, hoe makkelijker je ze mee kunt nemen.

Voor- en nadelen
Het voordeel van het reizen met een baby is dat zij, in de meeste gevallen, veel slapen. Het nadeel is dat je overal aan moet denken en je goed voorbereid op vakantie moet. Denk hierbij aan het meenemen van voldoende luiers en babyvoeding, wat extra kleding voor als ze een ongelukje krijgen, spuugdoekjes, een draagzak etc. Hoe ouder dat ze worden, hoe lastiger wij het vinden. Een dreumes zit niet graag stil meer, loopt graag rond in het vliegtuig en weegt toch al wat zwaarder als je die gedurende vlucht op schoot moet houden. Zij hebben vaak al wat meer aandacht nodig, dus ons advies is om op een IPad wat films te downloaden die je offline kunt bekijken. Thuis zijn wij hier geen voorstander van, maar voor op vakantie is het ideaal! De volgende fase zijn wij nog niet gepasseerd, maar hier kijken wij (wat betreft reizen) toch wel naar uit: peuters. Het voordeel van een peuter is dat ze dan hun eigen stoel hebben, maar het nadeel is dan ook gelijk het kostenplaatje wat hieraan vast zit. Echter weerhoudt dit laatste ons er niet van om de wereld rond te blijven reizen.

Onze ervaring
Wij hebben wellicht het geluk dat Vajènn een tevreden meisje is. Afhankelijk van onze vliegtijden, proberen we ervoor te zorgen dat Vajènn een slaapje overgeslagen heeft zodat ze extra moe is wanneer we het vliegtuig in stappen. Tot nu toe is het ons altijd gelukt om haar wakker te houden totdat we het vliegtuig in stappen. Zodra we zitten, vallen haar oogjes dicht en vaak gaan deze pas open op het moment dat we weer aan de grond staan. We hebben tot nu toe nog maar één keer meegemaakt dat ze niet in slaap kon vallen van (o)vermoeidheid en het eerste uur aan het jammeren was. Ja ook dat hoort erbij! Uiteraard vinden wij dat super vervelend voor anderen en daarom boeken wij ook, wanneer de optie nog vrij is, graag een plek voor twee personen helemaal achterin het vliegtuig. Zo ben je het minste tot last, zit je dichtbij het toilet, vlakbij de stewardessen om wat extra drinken te vragen of om drinken op te laten warmen en is het wat makkelijker om even de benen te strekken.

Wereldreizigers
Onze passie is reizen en wij willen graag zoveel mogelijk van de wereld zien en ontdekken. Juist nu we nog niets (of beter gezegd heel erg weinig) voor Vajènn hoeven te betalen, willen we er nog extra van profiteren. In de korte levensjaren van Vajènn, bijna twee jaar, heeft zij al aardig wat plekken van de wereld gezien. Toen Vajènn voor de eerste keer ging vliegen was ze 7 maanden oud en vlogen we naar Florida. Met haar 12 maanden oud zijn we naar IJsland gevlogen. Toen ze 17 maanden was zijn we naar Dubai geweest en met haar 20 maanden naar California. Op het moment van typen is ons meisje tweeëntwintig maanden oud en zit ze met haar kleine billetjes op Ibiza, niet verkeerd toch! Ook staan Boedapest in oktober en Doha in januari nog in vooruitzicht. Herinneringen maken en vastleggen, daar houden wij van.

Comments
Add Your Comment

CLOSE